Dit game van het jaar artikel zal de top 5 games bevatten, naast een grote verassing, een grote teleurstelling en meer. Ik heb nog niet elk spel gespeeld wat hier genoemd staat, maar dit staat wel hoog op mijn prioriteitenlijst. De beste playstation bundels kunt u tevens hier vinden: Playstation 4.

Laten we beginnen met de grootste teleurstelling. Het was een spel dat ik speelde (vrij enthousiast). De teleurstelling was dat het spel eruit zag alsof het rechtstreeks uit 1999 kwam. Mass Effect is een gedreven game, gevuld met gekke animaties, aparte missies en een kinderachtige missie structuur. De afgelopen jaren heeft het ons een geweldige open world ervaring gegeven die volledig de Andromeda games overschaduwen. Het helpt ook niet dat het spel speelt als hoe het eruit ziet, met slechte graphics en een verschrikkelijk menu.

Laten we nu kijken naar de grootste verassing; Gravity Rush 2. Deze game werd vrijgegeven vóór de grote spellen en kreeg een kans om zich te laten zien, voordat andere games uitkwamen. De game heeft een uniek bewegingssysteem en het is geweldig om de wereld de ontdekken van drijvende steden. Hopelijk komt een derde game ooit uit, deze zal het zeker waard zijn.

Nu gaan we kijken naar de top games vanuit 2017 tot nu.

Nummer 5: Persona 5
Ik heb dit spel nog nooit gespeeld en ben niet zo’n fan van dit soort type spellen, maar deze heeft hoe dan ook mijn interesse gewekt met het design, prachtige personen en een goed verhaal. Het moment dat de gameplay je dingen laat doen zoals naar school gaan, het werken part time aan een baan of als je de boze gym leraar neer moet halen is geweldig.

Nummer 4: Horizon Zero Dawn

Sony’s eerste grote exclusieve game van het jaar vrijgegeven in deze vorm, van Gorilla. Alloy is een geweldige vrouwelijke protagonist die je leidt door een interessante campagne die zo’n 26 uur duurt om te voltooien. Het was een goede verassing hoe dit spel speelt qua vechten, jagen en bouwen. Het boven gemiddelde spel en mooie open wereld kunnen de traditionele vibes niet te min doen.

Nummer 3: Mario Kart Deluxe 8

Ik heb nog nooit een Mario spel gehad omdat ik nooit echt tijd heb gestopt in deze franchise. Nu dat ik een Nintendo heb, de nieuwste hybride, was het een must om dit spel aan te schaffen. Iedere minuut heb ik ervan genoten. Het is niet alleen leuk om te spelen, maar de mechanica is zeer goed gedaan. Er zitten veel leuke sounds en modes in.

Nummer 2: Resident Evil Biohazard 7

Des te meer ik dacht aan Resident Evil 7, de meer dat het de lijst omhoog ging. Ik heb nog nooit een Resident Evil game gespeeld of gevoeld dat ik dit moest doen, maar nu was de tijd daar! Het heeft geweldige visuals, een dreigende sfeer en zoveel leuke ervaringen brengt het met zich mee. De Baker residence is een prachtig niveau qua design en werd een karakter op zichzelf. De puzzel om achter alles te komen en alles uit te zoeken, zorgde dat ik zeer toegewijd was dit spel uit te spelen. Ik kan het niet genoeg aanraden.

Nummer 1: Zelda: Breath of the Wild

Goed geraden! Wat valt hier nog over te zeggen dat niet gezegd is? De game heeft een mooie open world zoals de voorgaande Zelda games om iets de creëren wat simpelweg geweldig is. Iedere mechaniek van het spel zit goed in elkaar. Nintendo heeft volledig de controle in de handen van de gamer gelegd en drukt je in de grote wereld van Zelde. Ik heb zo’n 40 uur in dit spel gestopt en ben nog steeds niet uitgespeeld. Het magische gevoel bij het spelen van dit spel kan niet uitgelegd worden, alleen ervaren. Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Hopelijk heb je er wat aan gehad.