Je lichaam gebruikt grote hoeveelheden vitamine C om infecties, verkoudheid en ziekte te bestrijden. Vitamine C wordt ook gebruikt door je lichaam om je tegen allerlei ziekten zoals kanker te beschermen, om wonden te laten helen en nog veel meer …

Geen andere vitamine lijkt zo veel gunstige effecten op het lichaam te hebben als deze ongelooflijke pil. Vitamine C is kan door je lichaam maar moeilijk worden opgeslagen en volgens https://beste-eiwitshake.nl daarom moet het dagelijks worden aangevuld. Het feit dat de meeste mensen niet genoeg van deze vitamine binnenkrijgen door het voedsel dat ze dagelijks eten, is een andere belangrijke reden om vitamine C aan te vullen door middel van bijvoorbeeld supplementen.

De teelaarde bevat vandaag de dag steeds minder kostbare vitaminen

Eigenlijk is het binnenkrijgen van genoeg vitaminen en mineralen in het algemeen een groot probleem en dit beinvloedt ook de gezondheid van veel mensen. Maar hoe komt dat nu precies? Nou, het zit eigenlijk zo. Veel van de grond waar we vandaag de dag ons voedsel in verbouwen, bevat geen kostbare vitaminen en mineralen meer en daarom heeft het voedsel dat we eten ook veel minder voedingswaarde dan bijvoorbeeld twintig jaar geleden.

Je zou dus eigenlijk veel grotere porties van elk voedingsmiddel moeten eten om je lichaam te kunnen voorzien van de juiste voedingswaarde, waar het om vraagt. Als je onvoldoende vitamine C binnenkrijgt, zal dit een grote invloed op je gezondheid hebben en op de weerstand die je hebt.

Je lichaam gebruikt grote hoeveelheden vitamine C om infecties, verkoudheid en ziekten te bestrijden. Vitamine C wordt ook door je lichaam gebruikt om je tegen allerlei ziekten zoals bijvoorbeeld kanker te beschermen, om wonden te laten helen en om schade, die wordt veroorzaakt door verontreinigende stoffen zoals medicijnen en sigarettenrook, te verminderen.

Onderzoeken tonen ook aan dat vitamine C bovenste luchtweginfecties kan verhelpen en in het geval van allergieën en astma de bronchiale beperking en verminderde ademhaling kan verminderen. Belangrijker nog, extra vitamine C verbetert het functioneren van een gezond immuunsysteem. Onderzoek suggereert ook dat het zorgt voor een gezond functioneren van de bloedvaten en dat het helpt om de arteriële wanden vrij te houden van blokkering – wat dan weer je risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Hoeveel vitamines moet ik nemen?

Hoge niveaus van vitamine C onderdrukken ook de afgifte van cortisone in het lichaam. Cortisone is een hormoon dat wordt aangemaakt door je lichaam wanneer je stress ervaart. Cortisone vermindert uiteindelijk de testosteronniveaus en zorgt ervoor dat je lichaam in een katabolische toestand terechtkomt (je lichaam begint dan spieren af te breken voor brandstof).

De meeste vruchten en groene bladgroenten bevatten een behoorlijke hoeveelheid vitamine C. Een kleine sinaasappel bevat bijvoorbeeld ongeveer 65mg vitamine C en een kiwi of een guave is ook een uitstekende bron van deze vitamine omdat het gemiddeld zo’n 180mg bevat. Als je besluit om je dagelijkse inname van fruit te verhogen, houd dan wel goed in de gaten dat je je totale suikerinname onder controle houdt.